Kerékpárral a szállodába

A HotelHero a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének CSR és környezetvédelmi szekcióinak támogatásával ezen a nyáron közös országos programot hirdetett szállodák számára, amelynek az volt a célja, hogy összefogva demonstráljuk, mennyire fontos a turizmusban részt vevő vállalatok számára az alkalmazottak testi-lelki fittsége és egyúttal olyan környezet biztosítása, amely hozzájárul a szállóvendégek egészségének megőrzéséhez. Arra kértük a kollégákat, hogy 2021. július 1-augusztus 31. között, ha tehetik, kerékpárral járjanak be dolgozni a szállodába.

A #bringazzaszallodaba felhívásra mintegy 30 szálloda regisztrált az ország minden pontjáról és, ha összeadjuk a két hónap alatt a résztvevők által megtett kilométereket (17756), Budapesttől Aucklandig juthattunk volna el bringán.

Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a kampány során és természetesen jónéhányan a kollégák közül ősszel sem hagyják abba a kerékpározást, hiszen már életformájukká vált. Terveink szerint jövőre is szervezünk hasonló megmozdulást és nagy örömünkre szolgál, hogy a MSZÉSZ környezetvédelmi szekciója tervezi, hogy a Zöld Szálloda program kiírásába beleveszi az akcióban való részvételt, amivel plusz pontot lehet szerezni a pályázaton.

Háttérinfo: A pandémia idején, 2020-ban megalakult HotelHero CSR csoport célja  a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások és magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet. A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akcióik célja, hogy közösen egy globális problémán segítsenek úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogatják.