A Kempinski Hotel Corvinus Budapest felhívása: Támogassuk együtt a “csendes” hősöket!


“Magyarországon körülbelül 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Olyan gyerekekről beszélünk, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, többnyire bántalmazás, elhanyagolás miatt, vagy azért, mert olyan rossz életkörülmények között éltek, hogy az veszélyeztette az egészséges fejlődésüket. Ezekről a gyerekekről nevelők, nevelőszülők gondoskodnak, intézményekben, jobb esetben nevelőszülői családokban. Az intézményekben kijárási, valamint látogatási tilalmat rendeltek el, hiszen egy ilyen zárt közösség – amelyben a gyerekek egy jelentős része amúgy is különböző betegségekkel küzd – különösen veszélyeztetett.

A többségében traumatizált gyerekek mentális egészségét veszélyezteti a folyamatos bezártság, az ebből fakadó erőszak esetleges felbukkanása, valamint, hogy bizonytalan ideig nem találkozhatnak a szeretteikkel, megfelelő technikai feltételek híján pedig az online kapcsolattartás is nehezített. A digitális eszközök hiánya miatt ezek a gyerekek az oktatás területén is további hátrányba kerülnek, hiszen sok intézményben gyakran csak egy számítógép áll rendelkezésre, az emberi erőforrások szűkösek, a dolgozók túlterheltek és nem erre a feladatra lettek kiképezve.” (UNICEF)

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest 28 éve támogat két budapesti gyermekotthont (nem csak anyagilag, hanem például magas ágyásokat építettünk a kertjükbe, hogy meg tudják termelni a saját zöldségeiket, vagy kerti sütőt építettünk, ahol jó időben grillezhetnek stb.). Ebben a kihívásokkal teli időszakban még szorosabb kapcsolatban vagyunk velük, rendszeresen küldünk tartós élelmiszert mindkét otthonba (Bolyai utca és Breznó köz). Miközben őszintén tisztelünk minden egészségügyi dolgozót önfeláldozó munkájáért, kérünk mindenkit, segítsen abban, hogy elismerjük és támogassuk az állami gyermekgondozásban dolgozó „csendes” hőseinket is. Ha szeretne ebben részt venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az UNICEF-fel a jarvany@unicef.hu címen, vagy juttassa el egyszeri adományát online az alábbi oldalon keresztül: https://unicef.hu/koronavirus/.    

Az élelmiszeradomány eljuttatásában partnerünk a Fabri Tours.